Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Φίλοι μου σας παρουσιάζω κάποιες ιδέες για τη λειτουργία του Πολιτεύματός μας, όπως μου έφτασαν μέσω e-mail. Υπογράφονται από κάποιον κύριο Ανδρέα Αντωνίου, τον οποίο δεν γνωρίζω, αλλά επειδή μου άρεσαν και συμφωνώ μαζί του, τις αναρτώ στο blog μας:

1. Ο κανονισμόs λειτουργίαs τηs Βουλήs επιβάλλεται ν' αλλάξει, ώστε να προτρέπει την συζήτηση τρεχουσών εξελίξεων πρίν αποκτήσουν "ιστορική" αξία. Φυσικά είναι αδιανόητο και ρητά απαγορεύεται ο εκβιασμόs των βουλευτών σε σιωπή. Διαφορετκά πρόκειται για καθεστώs απολυταρχίαs του πρωθυπουργού-αρχηγού ή προέδρου. Ομοίωs απαγορεύεται η άρνηση του "κυβερνητικού" εκπροσώπου να απαντά στιs ερωτήσειs που δέχεται γιατί με την προσβλητική συμπεριφορά του, ακυρώνει τη θέση του την οποία οι φορολογούμενοι Πολίτεs πληρώνομε.

2. Καταργείται η ισχύουσα ασυλία. Ο βουλευτήs υπόκειται στουs νόμουs που ισχύουν για τουs Πολίτεs. Και βέβαια απαγορεύεται η διαγραφή κακουργηματικών πράξεων και κατάχρησηs δημόσιου χρήματοs, άσχετα με το πότε διαπιστώνονται. Η βουλευτική θητεία δεν δημιουργεί δικαίωμα αυτόνομηs σύνταξηs, αλλά περιλαμβάνεται στον εργάσιμο χρόνο του κύριου επαγγέλματos του διατελέσαντοs βουλευτού.

3. Βουλευτήs δεν διορίζεται υπουργόs, υφυπουργόs, γεν.γραμματέαs, πρόεδροs / δ/νων Σύμβουλοs δημόσιου οργανισμού-επιχείρησηs, εκτόs εάν παραιτηθεί τηs βουλευτικήs του ιδιότηταs. Ο υποψήφιοs καταθέτει στη Βουλή και είναι στη διάθεση παντόs Πολίτη, λεπτομερή Κατάσταση τηs οικονομικήs του θέσηs, που ανανεώνει κάθε χρόνο άν εκλεγεί βουλευτήs και όταν αποχωρήσει απ' τη Βουλή.

4. Για την αποκατάσταση τηs αξιοκρατίαs ΚΑΙ προσωπικότηταs του βουλευτή ο ενδιαφερόμενοs δύναται να αυτο-ανακηρύσσεται υποψήφιοs του κόμματοs που επιθυμεί, πέραν τών οριζόμενων απ' το κόμμα. Ετσι παύει η ομηρία του βουλευτή από το κόμμα που του στερεί την ελεύθερη έκφραση τηs γνώμηs του και τον μετατρέπει σε «άβουλο» χειροκροτητή.

5. Μειώνεται ο αριθμόs των βουλευτών σε 150, που σημαίνει οικονομία άχρηστηs δαπάνηs δημοσίου χρήματοs κατ’ ελάχιστον E 36 εκατομ. Ετησίωs. Ισχύει ίδιο εκλογικό μέτρο σε όλη την επικράτεια. Προτείνεται π.χ 50 χιλ. Πολίτεs να εκλέγουν ένα βουλευτή, ο οποίοs και αφιερώνει την αδιάσπαστη προσοχή του στουs Πολίτεs που εκπροσωπεί. Καταργείται ο "θεσμόs" του βουλευτή Επικρατείαs, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχή του ρόλου των Πολιτών, να εκλέγουν τουs βουλευτέs.

6. Το δικαίωμα εκλέγεσθαι ορίζεται σε ΔΥΟ βουλευτικέs περιόδουs. Η θητεία του προέδρου του κόμματοs λήγει με την εκλογική ήττα, ή την παρέλευση δύο βουλευτικών περιόδων, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία «καθεστώτοs». Οτι διαθέτει να προσφέρει ο βουλευτήs, εξαντλείται στιs δύο τετραετίεs και έρχεται η σειρά «νέων, άφθαρτων» πολιτών να προσφέρουν νέεs ιδέεs και δυνάμειs. Για τον ίδιο λόγο αποφυγήs «καθεστώτοs» δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη βουλευτική ιδιότητα δύο μελών τηs ίδιαs οικογένειαs μέχρι 3ου βαθμού. Μέλοs τηs ίδιαs οικογένειαs μπορεί να θέσει υποψηφιότητα μετά την παρέλευση δύο βουλευτικών περιόδων από την λήξη του βουλευτικού αξιώματοs του συγγενούs του. Στην ένσταση στέρησηs προσωπικού δικαιώματοσ, υπερέχει το εθνικό συμφέρον του προσωπικού.

7. Απαγορεύεται η ίδρυση / λειτουργία κομματικών νεολαιών, διότι δέν υπάρχει αποχρών λόγοs, απλά συνεχίζεται η "εκπαίδευση για παραγωγή" διαφθοράs,

8. Αναθεωρείται με τάση ελαχιστοποίησηs η παρούσα εξοργιστική χρηματοδότηση των κομμάτων.

Όλα αυτά τα βρίσκω όχι μόνο ενδιαφέροντα, αλλά και επιβαλλόμενα να γίνουν άμεσα, για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία της Δημοκρατίας που γίνεται σήμερα!

1 σχόλιο:

Γιαννούτσικος Γιάννης είπε...

Ο Βουλευτής είναι από τα σημαντικοτερα αξιόματα της δημοκρατίας, δεν πρεπει να ειναι επαγγελμα αποκαταστασης φίλων, παιδιων εγγονιων κ.ο.κ.
Συμφωνώ με τον Φιλο στα σημεία 1-5.
Βρισκω τον φίλο λιγο υπερβολικό όσο αφορά τα σημεια 6-8.
Ειμαι υπερ της διαφανειας της χρηματοδοτησης των κομματων και τον απεγλοβισμό τους απο τα ΜΜΕ.
Ομως η καταργηση της νεολαίας των κομμάτων είναι λάθος διότι τα κόμματα μπορούν να καλλιεργούν ενεργούς ενημερωμένους πολίτες. Αντί αυτού θα κοιτούσα να κανω προσληψεις στο Δημόσιο αξιοκρατικά, με πλήρη ενημερωση, έτσι ώστε η συμμετοχή σε νεολαία να μην αποτελεί μέσω πρόσληψης στο Δημόσιο.