Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Χριστουγεννιατικος Λόγος Horst Köhler

Η Γερμανία είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης.
Βασίζεται
  • στους εκπαιδευμένους και παρακινημένους εργαζομένους,
  • στους πλουσιους σε ιδέες και τολμηρούς επιχειρηματιες,
  • σε ενεργους πολίτες και στην
  • αλληλλεγγυη των πολιτων της.

Διαβάστε τον λογο του Πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Horst Köhler που εκφωνήσε ανήμερα Χριστούγεννα τον παρακάτω λόγο(παραπομπή στο γερμανικό κείμενο).

"....Μας ανησυχεί η παγκόσμια Οικονομική Κρίση και οι συνέπειες της. Ασύλληπτο το ποσό των χρημάτων που χάθηκαν . Πολλοί αγωνιούν για τις αποταμιεύσεις τους και άλλοι ανησυχούν για τις θέσεις εργασία τους. Σωστά το Κράτος δρά με αποφασιστικότητα για να σώσει επιχειρήσεις και να σιγουρέψει θέσεις εργασίας και εισοδήματα ανθρώπων.

Θα χρειαστεί να πιεστούμε. Αλλά έχω την σιγουριά ότι θα αντεπεξέλθουμε

Γιατί? Η χώρα μας, οι πολίτες και οι πολιτικοί αντέδρασαν έξυπνα και σώφρονα Εννοώ ότι εδώ πάνω μπορούμε να χτίσουμε στο μέλλον.

Είμαι βέβαιως, διότι γνωρίζω: έχουμε ένα καλό Θεμέλιο. Οι μεταρρυθμίσεις του περασμένου Χρόνου και η ετοιμότητα για συνεργασία στις επιχειρήσεις μας ενίσχυσαν για τις εργασίες,που βρίσκονται μπροστά μας. Είμαι ικανοποιημένος για το πλήθος των ιδεών, την δυναμικότητα και την ψυχραιμία, που ζώ σε όλη την χώρα.
Είμαστε οπλισμένοι μέσω των ικανών Ανθρώπων , που αποτελούν την κοινωνία μας: καλά εκπαιδευμένοι και παρακινημένοι Εργαζόμενοι, πλούσιοι σε ιδέες και τολμηροί Επιχειρηματίες και εκατομμύρια ενεργών πολιτών , που διαμορφώνουν , ενεργούν και είναι αλληλέγγυοι ο ένας για τον μέλλον Αυτό μπορεί να δίνει σε όλους μας κουράγιο.

Βλέπω στην Κρίση και μία Ευκαιρία . Μια Ευκαιρία για μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των Λαών. Μια Ευκαιρία για καλύτερη τάξη στην Οικονομία και στα Χρηματοοικονομικά, όπου το κεφάλαιο θα υπηρετεί όλους και όπου κανείς δεν θα πρέπει να αισθάνεται ότι κυριεύεται από αυτό. Αν δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση τότε η Κρίση θα μας κάνει καλύτερους."

Δεν υπάρχουν σχόλια: